Για τη βιομηχανία τροφίμων αποτελεί πρόκληση η ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και εναλλακτικής δομής, ώστε να είναι κατάλληλα για άτομα με δυσκολίες μάσησης και κατάποσης. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του έργου EUPHORIA, θα αναπτυχθεί ένα εύπεπτο άλευρο οσπρίων μέσω ενζυμικής τροποποίησης, εμπλουτισμένο με εγκλεισμένα αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά εκχυλίσματα. Το άλευρο θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς εύπεπτων και εύγευστων εξαιρετικά λεπτών ζυμαρικών εμπλουτισμένων με συστατικά που προάγουν την καλή υγεία του καταναλωτή.
Μάθετε περισσότερα εδώ.