Η ετοιμασία του γάλακτος

Η ετοιμασία του γάλακτος

Τα χέρια σας και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε (μπιμπερό, ρόγες) πρέπει να είναι καθαρά. Πριν αρχίσετε, να έχετε βεβαιωθεί πως έχετε κοντά σας ό,τι σας χρειάζεται για να ετοιμάσετε το γάλα.
Το νερό πρέπει να είναι βρασμένο, αλλά να μην είναι καυτό την ώρα που θα αραιώσετε το γάλα. Το καυτό νερό αχρηστεύει ένα μεγάλο μέρος από τα λευκώματα στο γάλα. Το γάλα αραιώνεται εύκολα με το νερό μέσα στο μπιμπερό. Ρίχνετε πρώτα το γάλα και μετά το νερό και ανακινείτε καλά το μπιμπερό.
Δεν πρέπει να βράζετε το γάλα εβαπορέ. Το αραιώνετε με βρασμένο χλιαρό και όχι καυτό νερό.

Ρυθμίσεις cookies