Γιατί έχει ασπρίσει η σοκολάτα μου; Επηρεάζει τη γεύση;

Γιατί έχει ασπρίσει η σοκολάτα μου; Επηρεάζει τη γεύση;

Το «άσπρισμα» συμβαίνει επειδή η σοκολάτα σε κάποιο στάδιο συντήρησης ή διακίνησης εκτέθηκε σε θερμοκρασίες άνω των 25οC. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των προϊόντων σοκολάτας στα οποία κατά τις μεταβολές της θερμοκρασίας τα λιπαρά ανεβαίνουν στην επιφάνειά τους, δίνοντας μια λευκή-γκρι εμφάνιση. Παρ’ όλο που αυτό μπορεί να φανεί αντιαισθητικό, δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος και όταν λειώσει επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση.

Ρυθμίσεις cookies