Εσύ τι θα κεράσεις φέτος τα Χριστούγεννα τον Άγιο Βασίλη;

Εσύ τι θα κεράσεις φέτος τα Χριστούγεννα τον Άγιο Βασίλη;

Τη νύχτα της παραμονής Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης ανεβαίνει στο έλκηθρό του και ξεκινά το ατέλειωτο ταξίδι του σε όλο τον κόσμο, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι για να χαρίσει σε όλα τα παιδιά ένα δώρο και ένα μεγάλο, ζεστό χαμόγελο…

Πού βρίσκει, όμως, τη δύναμη για να τα κάνει όλα αυτά; Διάβασε παρακάτω, μάθε τι κεράσματα αφήνουν τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη σε διάφορες χώρες του κόσμου και πάρε ιδέες!

 

Αμερική

Τα παιδιά στις ΗΠΑ λατρεύουν τον Άγιο Βασίλη και με το παραπάνω, απ’ ό,τι μαρτυρά το «μενού» τους! Ένα ποτήρι γάλα και ένα πιάτο γεμάτο μπισκότα σοκολάτας, gingerbread και ζαχαρωτά αρκούν, για να γεμίσουν ενέργεια τον καλοσυνάτο Santa Claus και να του δώσουν δύναμη να γυρίσει όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη! Βέβαια, το αν όντως καταφέρνει να χωρέσει μέσα από τις καμινάδες των σπιτιών μετά από τόσα σνακ είναι κάτι που ακόμα… ερευνάται!

 

Δανία

Φήμες λένε πως ένα από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα σνακ του Άγιου Βασίλη είναι το Risengrød, μια λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού που φτιάχνεται στη Δανία, κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Παραδοσιακά, κάθε Χριστούγεννα σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι ως επιδόρπιο και εννοείται πως ο Άγιος Βασίλης έχει πάντα θέση ανάμεσα στους καλεσμένους που θα την απολαύσουν!

 

Αγγλία

Εδώ μάλλον δεν μιλάμε πλέον για σνακ ή για ένα απλό κέρασμα, αλλά για ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δείπνο! Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς τις πεντανόστιμες κιμαδόπιτες (mince pies) που φτιάχνουν οι μαμάδες με τα παιδάκια τους για τον Άγιο Βασίλη, αφήνοντάς του πάντα από δίπλα και ένα ποτηράκι sherry;

 

Χιλή

Φτάνοντας πια στη …Γη του Πυρός και μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα και σνακ, ο Άγιος Βασίλης συνεχίζει απτόητος να χαρίζει δώρα και χαμόγελα στα παιδιά, αλλά και να εισπράττει την αγάπη τους! Στη Χιλή, λοιπόν, αυτή η αγάπη παίρνει τη μορφή ενός λαχταριστού κέικ με ginger και μέλι, που είναι γνωστό ως Pan de Pascua. Για ακόμα πιο απίθανη γεύση, μπορεί να φτιαχτεί με φρούτα, σταφίδες, αλλά και ξηρούς καρπούς!

 

Πώς λοιπόν να μην λατρεύουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τον Άγιο Βασίλη; Αφού μας εμπνέει να φτιάξουμε τα πιο απίθανα χριστουγεννιάτικα σνακ, μας φέρνει τα πιο όμορφα δώρα και έχει την πιο ζεστή καρδιά! Μα, πάνω απ’ όλα, τον λατρεύουμε γιατί κάθε χρόνο μας θυμίζει τη γεύση της αληθινής αγάπης!

Αξίζει λοιπόν να φτιάξεις κι εσύ με το παιδί σου κάτι γι’ αυτόν, δεν νομίζεις; Και γιατί όχι, να απολαύσετε κι εσείς λίγο από το λαχταριστό σνακ που του φτιάξατε μαζί!


Γιατί και φέτος τα Χριστούγεννα… «μαζί κάνουμε την αγάπη γεύση»!

Χρόνια Πολλά!

Ρυθμίσεις cookies